måndag 16 mars 2015

Simma lugnt, Zlatan!

Det är viktigt att kunna simma i landet med fler sjöar än tusen sjöars land.


Den här veckan är jag i badhuset med mina elever. De fick i uppdrag att simma 600 meter på olika sätt. Man kan väl säga att det varierar i uthållighet mellan eleverna, och det kan vara klurigt att simma ganska många elever på två banor. Pensionärerna är där och har vattenjympa på 3 banor, samt en bana för crawl. Det är bra att vi kan dela på poolutrymmet!

Det gick oroväckande bra ändå, tycker jag! En del elever tror att det är bra att sätta ner foten varje gång man kommer till det grunda, rätta till badbyxorna eller bara klia sig i huvudet. Det kan ju vara ett ganska bra tecken på att man behöver träna sin inställning och uthållighet. I verkliga livet blir det väldigt svårt att pausa mycket om man hamnar på djupt vatten...... vilket osökt får mig att tänka på Zlatan. Denne briljante fotbollsspelare som igår gjorde två mål för sitt PSG i kvällens match mot Bordeaux, fick ett frispel på domarna efter att matchen förlorades i slutminuterna efter ett diskutabelt domslut: att låta spelet gå vidare, trots att Bordeaux gjorde en medveten hemåtpassning till målvakten som han plockade upp. Egentligen borde PSG fått indirekt frispark, men så blev inte fallet. I stället spelades bollen upp till PSG:s straffområde och det blev mål någon minut senare
Efter matchen röjde Zlatan loss i spelargången, det fångades på film, och sen var den franska farsen igång. Vi får se hur detta slutar, men nog tror jag Zlatan blir avstängd pga detta.Oavsett hur han ber om ursäkt.


"Tro inte att du är något. Vet det."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

häst från Dalom