onsdag 11 mars 2015

Rött och gult kort - i verkliga livet!

Jag tror att Världen hade blivit lite bättre om alla människor fick tilldelat sig ett rött och ett gult kort som man kan använda i befogade situationer en gång/dag.

Anledningen till att jag nämner detta just nu stavas Zlatan. Han har efter 33 minuters spel mot Chelsea fått rött kort direkt i Champions League. Det är ju riktigt okul för medspelarna att få spela med tio man i två tredjedelar av matchen, men samtidigt brukar det bli lite svårare då för motståndarna att göra mål, då försvaret tightar till sig.

Det är ofta som jag skulle vilja hålla upp ett gult eller rött kort i en vardaglig situation eller utifrån ett nyhetsprogram. 

Idag hade jag nog gett gult kort till den gångare som gick en bit ut i vägen på en smal 70-väg, I kombination med motljus så är det ingen god idé. Rött kort hade jag gett till de "vuxna" hockeyspelarna i matchen mellan Karlskoga och Malmö som började slåss FÖRE matchen?! Snacka om att vara långt ifrån föredömen på en rink...

För övrigt tror jag att det blir en kvalserie som lever upp till sitt namn för Leksands IF.

Vilka hade du gett gula och röda kort en dag som denna?


"Tro inte att du är något. Vet det."

4 kommentarer:

  1. Så...vem vill du ge rött kort?

    SvaraRadera
  2. gult kort till domarn

    rött kort till dessa konspirationsteoretiker som hävdar att vaccin enbart är av ondo och dessutom inte kan hantera en debatt i ämnet.

    Skulle ägna en bloggpost åt detta någon dag kanske...

    SvaraRadera

häst från Dalom