söndag 15 mars 2015

att rösta med hjärtat i livet

Kul att Måns vann och åker hela vägen till Conchita-land.

Jag tycker att hans framförande håller högsta klass, en kombo av countrystart med marypoppianska teckande figurer som han samspelar med samtidigt som refrängen är riktigt bra.


Svenska folket går igång på att appen fick hjärtstopp(!) och la ner sin funktion med hjärteröster, men sådant som händer. Bra beslut att stryka alla hjärteröster, även om det känns lite märkligt att den funktionen tabbar sig när alternativet är att ringa in och betala en liten slant... bra inkomst för Telia och Mello, by the way.

---

Nu ska jag säga något om hjärtat i stort... att rösta med hjärtat är kanske det viktigaste vi människor kan pyssla med, dvs visa människor i vår närhet uppskattning och dela tid med dem, berätta för dem på olika sätt, med olika språk att vi älskar dem. 

Det är i engagemanget med hjärtat som stora saker händer. Där smälter hårdhet ner, där slipas kantiga personligheter av, där förvandlas andra hjärtan inifrån och ut. Vad kan vara bättre än detta?

Du-dunk. Du-dunk. Låt ditt hjärta slå för saker som betyder något. Och då menar jag inte en i evighetsperspektivet fånig app-funktion.Lycka till Måns. Jag tror du kommer vinna allt detta, framför allt med tanke på hur den internationella juryn tänkte kring framförandet! Stå kvar med fötterna på Jorden, lyft inte ditt paraply och tappa mark... det är du för bra för.

Och till oss alla:
"Tro inte att du är något. Vet det."

2 kommentarer:

häst från Dalom