torsdag 1 januari 2015

Nya år har ca 365 dagar

"Denna dag - ett liv."

Jag tror vi är många just denna dag som tycker att hjärnan påminner om en tuggad kolabit, eller en karusell man kliver av som man åkt med i lite för länge? Det är ju den berömda dagen efter:

 - dagen efter fyrverkerier, denna tävling i slöseri med pengar
- dagen efter barnens midnattsrace, där man anstränger sig till det yttersta för att inte ramla omkull av trötthet utan verkligen se till att man ser ut som om man är vaken vid 12-slaget
- dagen efter den där maten som man annars brukar äta ungefär en gång per år, i år bestående av hemmagjord potatisgratäng, lövbiff, grekisk sallad, björnbärspannacotta samt kaffe i mängd

Jag lovar inga nyårslöften. Däremot tänker jag sträva efter att bli en lite bättre lärare, en lite bättre, make, en lite bättre pappa, en lite bättre medmänniska. Det kan ju ta ett tag, bara det!

Att stadens pizzerior får ungefär tre gånger så många beställningar en dag som denna tycker jag är helt logiskt. Vår favorit Roma levererar via Pizza Online, och det är en given succé! 

Och i morgon vankas det nationalsånger i Niklas Lidström Cup: den lettiska, tjeckiska och svenska

Vi fick ju tillfälle att sjunga den ryska(!) nationalsången i årets Karjala cup i matchen mellan Sverige och Ryssland. Då fick vi beträda isen inför de ryska och svenska tv-tittarna, samt inför de tusentals masar som sökt sig till Ejendals arena. det var en häftig upplevelse! Det var roligt att få dela nationalsångsuppdraget med Stiko Per Larsson, som levererade den svenska ( se länk). Inte blev det sämre av svensk vinst. 

"Det är bättre att skjuta stenhårt över målet, än att skjuta för löst och missa."
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

häst från Dalom