lördag 20 februari 2010

melodifestival 3...

Det var ingen jätte-fest i Göteborg, tycker jag?

Jag missade det första bidraget (igen!), och efter det var det en rad av icke-bra sånger.

Jag kommenterar alla bidrag, denna gång EFTER att ha sett tävlingen:

1. Alcazar, Headlines. De kan showa, de gör sin grej, och de kan både dansa och sjunga utan att flåsa eller tappa ton. Jag gillar dem inte, men det bryr sig inte resten av Sverige i - klart de ska få en andra chans!

2. Johannes Bah Kuhnke, tonight. Det kan ha varit en av tidernas sämsta insatser. Han sjöng INTE bra, tappade ton, hade klen röst, och... det roligaste är efternamnet. Tragiskt.

3. Elin Lanto, Doctor, doctor. Ibland hjälper det inte att vara naken, om man inte gör det man ska, dvs sjunga en låt på ett bra sätt. Kass låt, verkligen.

4. Erik Linder, Hur kan jag tro på kärlek. En personlig favorit, inte för att det var en schlager, men den var melodiös och kommer sjungas på många bröllop framöver! Gärdestad rules!

5. Yeba, Getty Domain. OK, det kanske är kul med andra språk, men allvarligt: Hur många förstår den här texten? Jag gillar rytmen, men det var ju föga överraskande att den här låten kom långt ned i resultatlistan.

6. Timotej, Kom. Ingen koppling alls mellan de instrument de släpade in på scenen (dragspel, flöjt, akustisk gitarr) mot hur det verkligen lät (synthtrummor, synthpiano, synthsynth, synthallting). Jag gillade inte leadsångarinnans mesiga röst... men kul att en blomma får liv.

7. Darin, You're out of my life. OK, han är äldre, mognare, men den ljusa rösten följer med! Han sjöng riktigt surt de första takterna, och det mest komiska var när han sjöng sluttonen väldigt ljust, och sekunden senare sa:Tack, med basröst! Humor... Inte konstigt att han gick vidare, helt OK låt.

8. Crucified Barbara, Heaven or Hell. Väldigt bra röst! Doakören var sådär, men kvällens klart främsta musikaliska insats! De kan nog ha chans att komma högt upp!

I övrigt var det en riktigt märklig underhållning, med få skratt och få bra bidrag. Typiskt.

"I varma länder kan man också frysa."

1 kommentar:

  1. Håller med i det mesta! Men jag har nog en liten fjortis ådra i mig kvar ändå :o) Heja Darin! och förresten Heja Sverige! Godnatt!

    SvaraRadera

häst från Dalom